Coach Amsterdam

Sommigen noemen deze aanpak coaching, hoewel het meer gaat om mentale en emotionele ontwikkeling dan om coachingsvaardigheden. De coach op de werkplek is er om je te helpen ontwikkelen; het gebeurt niet echtIm onzichtbare prestatiemanieren van werken te verbeteren is een wondermiddel zonder oplossing in zicht. Het gaat om het opbouwen van grotere vaardigheden, dieper inzicht en betere processen die worden samengebracht in een inkomstengenererend centrum, een product of een proces. Ik denk ook dat het idee van coaching in zijn meest positieve betekenis natuurlijk, en het idee van het ontwikkelen van alle onzichtbare vaardigheden van zowel het individu als het team zeer empowerend zijn voor iedereen. Maar hoe krachtig sportcoaching ook is om de sport te helpen, het is slechts een klein onderdeel van de menselijke ontwikkeling.

Wat is coaching in het algemeen? Coaching is het proces dat visie, verlangen, droom, inzicht en een gevoel van diepere betekenis ontwikkelt. Het is de kunst en discipline die wordt ondernomen om een co-creatief resultaat mogelijk te maken voor zowel de coachee als voor de organisatie- of teampartner. Dit proces begint met het stellen van de juiste vragen of het peilen om naar boven te halen wat er al in het individu aanwezig is – vaardigheden, kennis of houding die iemand al heeft en goed doet, maar die misschien onderbenut worden. Het begint met het focussen van de coach op het grotere plaatje met betrekking tot wat de persoon echt wil, eerder dan wat de persoon momenteel doet. Het betekent dat de coach een buitenstaander is die eerlijk tegen u zal zijn in plaats van andersom. En het begint met zich af te vragen wat een persoon moet doen om bijvoorbeeld visie, inzicht of een gevoel van diepere betekenis te ontwikkelen.

Coaching is een primaire zorg geweest onder goede sporters. Het heeft weerklank gevonden aan de top van de trainingspaden in Groot-Brittannië. De meeste topsporters wenden zich tot coaching en training van sommige sportprofessionals topatleten. En hoe zit het met de top van het bedrijfsleven. ochemacking Deep targets El Annotations payoff, coaches scheiden het talent van de Iedereenagers genieten van het helpen van mensen van alle niveaus om hun doelen te bereiken sneller. De CEO kan bijvoorbeeld een verkoper vertellen dat die persoon een toekomstig leidinggevende of manager is, één voor één. In een beroep waarin mensen meestal aan het werk zijn met mensen om zich heen zal uw coach degene zijn die u op het juiste spoor houdt.

Coaching is een positieve manier om nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen, en vormt de volledige context van management- of leiderschapsontwikkeling. Het evenwicht tussen werk en privéleven kan door coaching efficiënter worden ontwikkeld. Familiebanden kunnen worden verbeterd. Familiecommunicatie en emotionele band kunnen sterk worden verbeterd door coaching. Het is verantwoordelijk geweest voor soepelere interacties tussen familie en lastige cliënten. Evenzo heeft het een positieve invloed gehad op weduwen, kinderen en mensen die getroffen zijn door een relatiebreuk.

Natuurlijk is coaching niet automatisch een panacee voor alle problemen. Maar als een vroegtijdige en effectieve interventie in veel situaties loont het de moeite. Ik hoop dat we een positieve bijdrage hebben geleverd aan uw en andermans dagelijks leven.