Wat is hsp

Drie woorden. Deze vorm van coaching houdt in dat je letterlijk een timer in je hoofd zet – en wacht. Het traint letterlijk je geest en je gevoelens over tijd, ruimte en dingen. Orags kan voor veel mensen nuttig zijn, maar het is vooral nuttig voor HSP’s – Iedereen, of ervaring, vindt tijd Betweentocics en hypnoetics.

209Mensen, vooral HSP’s hebben vaak moeite met het loslaten van het verleden en creëren daardoor tijd tussen hen en wat ze ervaren. Zo komen ze “vast te zitten” in gesprekken, of keren ze terug naar oude herinneringen en gedragspatronen. Als coach help je hen herinneren waar ze vandaan komen, en help je hen vooruit te gaan in het huidige moment.

rettegency.Het gevoel afwisselend bezig te zijn met jezelf en/of de omgeving, af en toe in een impasse te geraken. Het idee om ergens te komen, daar te geraken, en het te laten gebeuren, om dan plots het plan te laten varen, het af te breken. Essentieel voor beide individuen, maar vooral voor HSP’s. Denk ook aan anterior talaire tekortkomingen.

complexe acties, zoals naar een doel, aarzeling, geen idee hebben waar te beginnen, moeite hebben om van de ene taak naar de volgende over te gaan. Je helpt ze hun ambivalentie te herkennen, telkens als ze onzeker zijn. Ze krijgen iets, soms is het zo simpel als het erkennen dat ze een doel hebben, een plan, iets waar ze voor kunnen werken en ja het plan zal noodzakelijkerwijs tijd kosten.

zich inzetten voor iets als een carrière, iets van hun leven willen maken, en talenten of vaardigheden cultiveren die hen de kans geven om zelf het leven te verkennen. Het is positiever om hoog te mikken – het plafond van onze verbeelding!

tijd, ruimte en creativiteit. Deze dragen allemaal bij aan het vastleggen van het “grote plaatje”. Na het voorbijgaan van belangrijke gebeurtenissen in iemands leven, is het nuttig om na te denken over waar de persoon vandaag staat in relatie tot zijn levensdoelen en aspiraties – wat zijn de zaadjes die nu ontkiemen? Wat is de richting waarin ze zich bewegen?

Beperkt de omgeving waarin zij leven hen om te handelen op de manier die zij zouden willen?

Is er iets in de omgeving dat hen minder gelegenheid geeft om creatief te zijn of hun eigen persoon te zijn?

Wat kunnen we doen om een minder stressvolle omgeving te creëren?

Wat is hun grootste overweging met betrekking tot moeilijkheden of stress?

Hoe vangen we dat idee op?

Wat is het tegenovergestelde van ontspanning?

Balans. Weten wat je moet balanceren is als scheikunde. Als je begrijpt wat je doet, doe je het meestal andersom. Dus wat is jouw balans?

Wat is jouw grootste stresskoorts?

Wat weerhoudt je ervan om meer ontspannen te worden?

Is er een spirituele kant aan balanceren?

Is er in jouw leven plaats voor evenwicht en gematigdheid?

Wat voor soort dingen maken je meer ontspannen?

Welke dingen maken je meer gestrest?

Heb je baat bij het toevoegen van een spirituele dimensie aan je leren?