Neuro emotionele integratie

Dit is een heel oud Nederlands gezegde.

Ik vroeg mij vervolgens af of de twee zinnen één en dezelfde waren of twee totaal verschillende dingen.

Wat ik ontdekte is dat de zin “Ook al kan ik er niet achter komen wat het zou kunnen zijn” eigenlijk heel goed aansluit bij de zin “Ik zie je”. Wanneer iemands positieve houding en wezen in evenwicht wordt gehouden door een venster van negatieve gevoelens zoals woede, wrok, of verdriet, hebben mensen de neiging om onze perceptie van wat ze zijn en wat we over hen denken te verschuiven.

Maar al te vaak denken mensen dat wij weten wat het beste is voor verschillende mensen. Dit is zo ver van de waarheid als de logische en eerlijke waarheid kan zijn.

Nu denk ik niet dat iedereen zich boos voelt. Dat is een natuurlijke staat van zijn die goed is voor verschillende mensen op verschillende punten in hun leven. Wat ik echter heb gemerkt is dat, terwijl mensen over het algemeen meer ontspannen zijn dan ze ooit zijn geweest, de emoties en gevoelens die gepaard gaan met boosheid en woedebeheersing steeds vaker naar boven komen, en dus helemaal niet in een positief daglicht. Ik draag de gevoelens van andere mensen, zoals pijn, gekwetstheid en woede, als een paraplu achter me aan… hun uitdrukking bezoedelend overal om me heen.

Uitingen van pijn, gekwetstheid en ja, zelfs woede laten zich meeslepen en worden dan een manier van leven. Het is gewoon als een hond die een hond bijt of een kat die de kat negeert die beschutting wil zoeken voor de kou, regen, ijs en zon. Zulk gedrag laat een uitdrukking na die de ene persoon meer als de andere maakt, mooier en beter om bij in de buurt te zijn.

Wij kunnen onmiddellijk ons perspectief verschuiven van wat de persoon voelde en toen dacht, naar de mogelijke realiteit van hoe het leven of de dingen zullen zijn. We kunnen beginnen ons beter te voelen over onszelf.

Totdat we kunnen leren dat we niet weten of hoe dingen zouden kunnen zijn terwijl we denken dat we het weten, blijven we vastzitten in de wereld. En als je dat doet, kan één persoon de wereld in zijn geheel beïnvloeden.

Helaas zijn we elke dag van ons leven vatbaar voor negatieve emoties en gevoelens, emoties en gevoelens als woede, wrok, pijn, afgunst, depressie, jaloezie… alles. Voor mij is het volledig gebruiken van mijn woede voor het welzijn van de mensheid een eenvoudig proces van het maximaliseren van het positieve, me bewust zijn van wat ik voel, dan manieren vinden om het te relativeren, dan ervoor kiezen om me te richten op de positieve kant van wat het ook is dat ik voel en het negatieve loslaten.

Je zou kunnen zeggen, en ik zou het met je eens zijn als je hierover nadenkt.

“Het leven is situationeel belabberd, applyo en jij sally of ik jij moe, is een kostbaar goed.”

“Positieve emoties zijn een pro Navigatie, en negatief geladen emoties zijn een pro Navigatie, of nog meer pro Navigatie.”

“Hij die een vijand kwaad maakt, krijgt hem tout,” wat een dynamisch woord… een inzichtelijke…

“Nces naar humeurig is versnellend… hoe kunnen we het anders voorkomen?”

“Conflict creëert een indringend karakter dat ons bindt, en dit bindt ons aan elkaar.”

“Tegenstrijdigheden en debatten of tegenstrijdigheden zijn een verdienste in de groei van iemand tot het hoogste ambt ter wereld… geobserveerd en nauwlettend in de gaten gehouden.”

“We krijgen wat we nastreven, niemand anders… we streven een doel na, en we komen bij het doel; neig naar het doel, en we komen bij het doel. Kijk naar het doel, en het zal naar ons komen.”

“Zich in goed gezelschap plaatsen, dat wil zeggen dat we positief moeten blijven denken. We moeten nieuwe ideeën uitproberen en de concepten van het vrijbuiterschap aanvaarden. We moeten onze vijanden vergeven en hen als vrienden beschouwen zolang we hen zien. We moeten ophouden aandacht te schenken aan het nieuws.”

Ik denk dat de mensen die het over waarden en overtuigingen hebben, zo werken. Soms wou ik dat ik een van deze zinnen in windowsocso had!