stress

Stress is een onderdeel van ieders leven. Goede stress zorgt voor een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid. Slechte stress zorgt voor een slechte geestelijke en lichamelijke gezondheid. De enige manier om een burn-out te vermijden is te leven op een rustige en neutrale plaats om stress te verminderen, om doelgerichtheid te verminderen, en om aandacht te verminderen.

Hier zijn enkele tekenen en symptomen van burn-out:

jaarlijkse burn-out

U merkt dat u meer tijd op het werk of thuis nodig hebt dan voor het jaar begon. U vindt het moeilijk om ‘s avonds in slaap te vallen en de nacht voor een avondje uit in slaap te blijven. Meer verantwoordelijkheden op het werk betekent meer onderbrekingen van uw slaapuren in het weekend en tijdens de lunch. U bent uw drive kwijt en vindt het prettig om niets te doen met de tijd die u hebt.

U vindt het moeilijk om uw zomervakantie te plannen. U stelt het uit en blijft tot diep in de nacht op, of vroeg in de ochtend op de dag van de vakantie. De overgebleven uren van de vorige nacht beïnvloeden uw plannen voor een nieuwe vakantie.

Je voelt je schuldig over alle stress die je het afgelopen jaar hebt geërfd of gecreëerd. Je hebt het gevoel dat je de zaken van het hele gezin beter had moeten regelen. Je voelt je schuldig dat je in de herfstmaanden niet naar de familie bent geweest.

Je denkt dat je alleen gestrest mag zijn als je ergens in faalt, waarbij je in een grote haast verwikkeld bent. Sommige mensen denken zelfs dat ze een tweede baan nodig hebben om hun leven in balans te houden.

Je denkt dat je niet genoeg doet door de tijd te nemen voor een pauze of zelfs time outs. Maar je merkt dat de stress betekent dat je niet genoeg doet, en je bent er nu gestrest over.

Je voelt je opgebrand wanneer je werkprestaties met bijna 50% verminderen. U voelt zich gestresseerd wanneer u deadlines mist en naar de baas moet rennen om dringende redenen die veel ongeduld en onrust veroorzaken. U voelt zich burn-out wanneer uw relaties met mensen op het werk of met andere mensen slecht zijn. U denkt dat u zich niet goed ontwikkelt.

Aan het eind van de dag voel je je moe, en je vraagt je vaak af hoe het komt dat je zo moe bent, of het is gewoon onmogelijk om genoeg rust te krijgen.

Je bent voortdurend in gevecht met jezelf en doet dingen die misschien niet gezond zijn voor je lichaam. Soms voel je je moe als je een plan niet volgt, ook al dacht je dat het de vorige dag goed was. Andere keren ben je moe als je plotseling moet werken, als er een plotselinge vraag is van het management. En soms ben je aan het eind van de dag moe en vind je het niet leuk wat je aan het doen bent, ook al heb je de stress van je afgeslagen.

Uw slaap wordt onderbroken; u bent moe als u ‘s avonds naar bed gaat; u wordt ‘s nachts soms wakker; u bent overdag wakker; u bent prikkelbaar en lijdt aan buikpijn, en u bent vergeetachtig. Het totale effect maakt dat u zich door en door ellendig voelt.

“Verkoper” is een bekend kenmerk van chronische leukemie. In veel gevallen heeft hij last van hoofdpijn, vermoeidheid na een goede nachtrust, en neusbloedingen. De rest van de tijd leidt hij een vrij normaal leven. Er is gesuggereerd dat dit komt omdat zijn leukemie niet behandeld wordt. Een andere mogelijkheid is dat hij een infectie heeft. Deze infectie zou zijn branderige ogen en dichtgeslibde neusgaten verklaren.

Hij vergeet niet dat hij een grondige anamnese nodig heeft voordat er een biopsie op zijn neus kan worden uitgevoerd. Zijn ogen zouden geïnfecteerd kunnen zijn, een veel voorkomend neveneffect van het feit dat hij leukemie heeft. Dit is echter niet de echte reden; het is een suggestie voor de technicus die de anamnese interpreteerde, omdat hij niet wist waarom hij zo moe was. De vastberadenheid om de anamnese af te nemen, kan echter de aanwijzing zijn om uit te vinden wat er aan de hand is.

Er is veel informatie die artsen willen vermijden als ze een anamnese doen. Feiten over de ouders van Remus worden vaak weggelaten. Sommige van die uitsnijdingen zijn echter voor het gemak. Door de delen over de ouders van Remus weg te laten, kan de dokter niet weigeren om ons de verhalen van Remus’ moeder en vader te vertellen. Dit zijn enkele van de meest ontroerende delen van het boek.

Lupus kan de lichamelijke en geestelijke toestand van een persoon ernstig aantasten. Het kan moeilijk zijn om te wachten op Mediation Eindhoven  dossiers van vroegere zwangerschappen als die de oorzaak van de vermoeidheid zijn. Lupus is moeilijk om mee te leven en moeilijk te behandelen. Iedereen met lupus is vastbesloten om alles te doen wat in zijn macht ligt om gezond te blijven. In sommige gevallen kan het nemen van een medicijn in de plaats van vele cortizone-medicijnen die hetzelfde werk doen, leiden tot zeurende symptomen en een langer leven.