Spirituele coach

Het volgende beschrijft onze huidige kijk op een spirituele coach:

1. Een niet-zo-informatieve ‘Schaduw’ van het Verleden

Vaak is het Verleden anders dan het Heden en de Toekomst. Voor een Spirituele Coach is het doel om je bewustzijn te openen voor alles wat je wilt onderzoeken (inclusief het Verleden – waar alles twee keer gecreëerd wordt), het onbewuste naar boven te laten komen en te reïntegreren en dan de nieuwe realisaties naar de oppervlakte te laten borrelen. Bijgevolg is de Echte kennis en het Echte begrip reeds bekend voor u op uw Zielsniveau. De boodschap hier is om jezelf toe te staan de ‘schaduw’ van je verleden te onderzoeken. Dat omvat ook alle gevoelens van zelfverwijt, schaamte en vernedering want dat is de wens die je toelaat om zich in jezelf te verankeren. Erover praten is ook een groot goed.

2. Een werktuig voor het leven

Dit zijn dingen die je voor jezelf kunt gebruiken, voor een individu of een groep. Een spirituele coach geeft meestal geen advies, maar stelt wel vragen en zet je aan het denken, zodat je zo goed mogelijk tot je eigen conclusies kunt komen. Als er een vooraf bepaalde uitkomst is voor je reis (vanwege je levenspad en karmische patroon), zal een spirituele coach je helpen om op de best mogelijke manier naar die uitkomst toe te navigeren.

3. Een heel Zelf

Hoewel de ‘genees uzelf’ school ons wil doen geloven dat de spirituele coach zal werken aan het helen van je emoties, gedachten en je lichaam, geloven wij dat de persoon die je nu bent niet de som is van alle gedachten, gevoelens en ervaringen die je in je leven hebt gehad. Gooi er een aantal negatieve reacties op je huidige leven bij en de Schepper zou die ene prijs te hoog kunnen vinden om te betalen bij het omgaan met al die warrige warboel van niet-zo-goede ervaringen. Het hele zelf is de som van al je ervaringen (en ook de goede!) – verschillend behandeld, verschillende tijden, verschillende uitdagingen en obstakels, ze maken allemaal een verschil in wie je bent. We zijn allemaal een mix van goede en slechte ervaringen; liefde, angst, bezorgdheid, stress, achtervolging, liefde en angst, woede, geloof, jaloezie, medelijden, glitter, armoede en welvaart…..Hoe ver we met de stroom meegaan hangt af van hoe we er over denken.

4. Vooruitgang

Al het bovenstaande meet tot het ‘Waarom’ van uw reis en reis met God (als u er een hebt). Daarom is het doel van je spirituele coach niet om vooruitgang te boeken op jouw specifieke spirituele niveau, maar om je te helpen vooruitgang te boeken in de algemene richting van het algemene doel. Het is een proces zonder duidelijke definitie of eindbestemming. De uitdrukking ‘Levende bagage’ beschrijft dit alles, en wil graag verwijderd worden als onderdeel van het Spirituele pad, indien mogelijk.

5. Wat is geloof en Spirituele Coaching?

Ooit het gezegde gehoord – ‘Wie je denkt dat je bent, is jeiche’? Als je denkt als een ziekte en een probleem, dan blijf je erin. Als je denkt als een kind, zul je jong blijven, gekwetst met je bagage en elke kleine stap die je zet zal je naar meer licht leiden. Als je denkt als een boom, zul je een boom blijven. Als je denkt als licht, zal het fysieke lichaam tot leven komen en nog sterker worden. Voor de liefhebber van kennis en waarheid is dit een vraag die de moeite waard is om te stellen. Wat betekent dit? Het betekent dat houding een onafhankelijke kracht is, de onze en totaal onttrokken aan onze controle; als wij haar problemen geven of haar onderwerpen aan stress en dagelijkse beslommeringen, zal zij meer problemen voor ons creëren buiten onze controle. Het is ook dat wanneer je beslist over je sociale leven, je spirituele leven, je werk en je leven, dat je ook beslist over wat ten goede of ten kwade bedoeld is. Het is niet aan iemand anders. Het gaat erom persoonlijke macht op te eisen en ons innerlijk te leren kennen en wat we doen als we het doen.

6. Spirituele Coaching is NIET een Tolteekse/Daoïstische/ hutspot van boeken en Tolteekse ceremonies zoals veel mensen denken.

Spirituele coaching is geen ‘veronderstelde set van spirituele disciplines’, of ‘spiritueel niveau-programmeren’. We zijn allemaal spirituele wezens met een energetische nieuwsgierigheid. daarnaast zijn we allemaal wijzen, leraren, gidsen en genezers van binnen. Het gaat allemaal om het bestaan met en vanuit de drie grote Waarheden van het leven. Wie zich in de ruimte bevindt waarin wij werken en ons proces is juist voor de persoon in de ruimte EN de persoon die zich in de ruimte bevindt. We kunnen bijvoorbeeld iemand niet helpen die werkt met moed en die zo druk bezig is met het focussen op zijn angst. We kunnen iemand niet helpen met zorgzaam zijn in pijn tenzij hun situatie en het koesteren van zichzelf en niet in hun gezonde comfort zone. We kunnen iemand niet helpen kalm te zijn in de ruimte als hun misbruik manier, tenzij ze de wens en het vermogen hebben om dat te doen.