Angsttandarts Rotterdam

Tandverzorging is een onderdeel van de geneeskunde en heeft beslist vele facetten. Tandpasta, dieet, voeding, infecties en vele andere aspecten van het tandheelkundig welzijn kunnen en moeten worden onderzocht.

Angsttandartsen zijn noodgevallen

Wanneer een patiënt de Spoedeisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis bezoekt, wordt hij of zij doorverwezen naar een tandarts. Een tandarts zal over het algemeen door een arts moeten worden opgeroepen om de mond te beoordelen en de patiënt te behandelen.

Kan een tandarts het slachtoffer zijn van wanpraktijken?

Wanprestatie wordt gedefinieerd als buitensporige nalatigheid bij de verzorging van het gebit van de patiënt. Een tandarts kan aansprakelijk worden gesteld voor wanpraktijken zoals handelingen in de practiceet alveworny, het dagelijks reinigen van het gebit. Tandartsen worden ook aansprakelijk gesteld wanneer zij een ziekte niet correct diagnosticeren en deze ziekte niet op tijd behandelen. Een tandarts kan ook aansprakelijk worden gesteld voor opzettelijke valsheid in geschrifte wanneer hij getuigt dat een patiënt een bepaalde behandeling moest ondergaan.

ER Bezoek

Pijn in de tanden is een van de duidelijkste aanwijzingen voor een ernstig probleem en maakt een snel bezoek aan de tandarts noodzakelijk. Als de pijn echter weggaat met weinig of geen pijn, kan het probleem iets anders zijn. Enkele andere symptomen zijn:

– U ontdekt dat er verstandskiezen komen, maar ze zijn te klein om u zorgen te maken. Pijn in de tanden verbetert na een extractie.

– Bloedend tandvlees komt regelmatig voor tijdens het genezingsproces.

– Er is een infectie rond de tand.

– Er is veel tandvleesweefsel en bot verloren gegaan.

– Er is een permanente gevoelloosheid van de tong of andere delen van de mond.

Tandheelkundige behandeling

Er zijn twee delen van een tandheelkundige behandeling:1. De tandheelkundige behandeling zelf is bedoeld om de aandoening te verhelpen. De tandheelkundige behandelingPermanent kunstgebit wordt meestal bereid na een gedetailleerd onderzoek van het gebit door de tandarts. Deze behandeling is meestal permanent van aard omdat het gemaakt is van materialen die in staat zijn om de vorm en functie van de tanden te vervangen.

2. Het bevestigen van blijvende tanden wordt gedaan na zorgvuldig onderzoek en diagnose door de tandarts, die ook verantwoordelijk is voor het geven van de juiste behandeling.

Tandcontouren worden speciaal gedaan voor ongelijke tandranden en spleetjes, het afdekken van slijpranden van de tanden en het bevestigen van kronen. Een te grote “gummy” glimlach wordt gecorrigeerd met een botlaser. Gingivectomie is een chirurgische ingreep die een grote, gummy smile verwijdert. De ingreep wordt ook gedaan bij mensen die ongelijke tandvleesranden hebben waardoor hun tanden er langgerekt uitzien.

Een andere behandeling is het plaatsen van tandbruggen, dat zijn kunsttanden, in de mond van de patiënt, zodat hij of zij er langer mee kan praten en bijten. Dit is een vorm van restauratie die ook een alternatief is voor een kunstgebit.

Moderne tandheelkunde is in staat om veel oplossingen te bieden aan mensen die teleurgesteld kunnen zijn met traditionele (of niet zo moderne) methoden voor het verbeteren van hun glimlach. Mensen hoeven niet langer te leven met ontbrekende tanden, bevlekte en scheve tanden, of een onaantrekkelijke glimlach.

Mensen die er jonger uit willen zien, hoeven niet langer genoegen te nemen met een zichtbare beugel, implantaten of een kunstgebit dat soms gênant kan zijn. In plaats daarvan kunnen zij geavanceerde tandheelkundige behandelingen ondergaan, zoals porseleinen facings, kronen, tanden bleken, tandheelkundige implantaten, tandvleescontouren en nog veel meer.

Mensen die op zoek zijn naar een complete make-over kunnen kiezen voor een tandarts die gespecialiseerd is in cosmetische tandheelkunde. Ballen en aanverwante structuren kunnen chirurgisch uit de mondholte worden verwijderd en opnieuw aan het tandvlees worden bevestigd in een volledig pijnloze procedure.

Een tandbrug is vooral nuttig voor mensen met één of meer ontbrekende tanden. Het zijn voorzieningen die aan de overgebleven tanden van de patiënt worden verankerd en voor reiniging kunnen worden verwijderd. Tandbruggen zijn permanente voorzieningen die niet uit de mond kunnen worden verwijderd.

Afhankelijk van de ernst van het mondprobleem zijn er vele behandelingsmogelijkheden voor de patiënt, variërend van preventief tot restauratief. Het is altijd raadzaam om te beginnen met een preventief tandheelkundig plan en indien nodig verder te gaan met meer geavanceerde tandheelkundige behandelingen.

Een tandarts die gespecialiseerd is in familietandheelkunde wil een probleem voorkomen voordat het begint. Hij of zij zal letten op tekenen van tandvleesontsteking, af en toe alcohol drinken en roken. Als ze vroeg genoeg worden ontdekt, kunnen gaatjes en infecties worden verholpen zonder grote schade aan de omliggende tandstructuur toe te brengen.

In het algemeen wordt aanbevolen uw tanden ten minste tweemaal per dag te poetsen, maar het is ook aan te raden uw tanden te poetsen nadat u iets hebt gegeten. Poetsen na elke maaltijd helpt om te voorkomen dat voedselresten op de tandoppervlakken blijven liggen en de onvermijdelijke wiggen op de tanden veroorzaken. Het is ook een goed idee om uw mond meerdere malen per dag met warm zout water te spoelen om de inactiviteit van de bacteriën te verminderen.