Ouderenzorg Den Haag

Velen van ons besteden niet veel aandacht aan hun ouders tot we ouder worden en zelfs dan lijken de veranderingen onzeker.

Uw arts weet vaak wat uw gezinsleden doormaken en wat de behandeling van een ziekte of verwonding inhoudt. Hieronder volgen enkele veelgestelde vragen.

Wat is ouderenzorg?

Ouderenzorg is het verzorgen van een oudere (die niet hoogbejaard is) die het risico loopt te vallen en gewond of ziek te blijven. Uw huisarts kan u doorverwijzen naar een instelling die de zorg biedt die u nodig heeft. Of ze kennen misschien een dienst die uw dierbare de persoonlijke zorg kan bieden die hij of zij thuis nodig heeft. Deze instellingen zijn modern en hebben hoog opgeleide behandelaars, waaronder verpleegkundigen en fysiotherapeuten. AO kan betrokken zijn bij thuiszorg, maaltijden, entertainment, en houdt toezicht op bepaalde activiteiten in de woning. De aanbieder van ouderenzorg heeft een voordeel omdat veel van uw dierbaren in een flat wonen, en u heeft het gemak dat u niet naar het huis van de verzorger hoeft te reizen.

Wat is revalidatie therapie?

Voordat hij of zij viel en letsel opliep of ziek werd, heeft uw oudere dierbare misschien iets langer dan een jaar in een afkickcentrum gezeten. Wanneer hij of zij eindelijk besluit om zorg te zoeken, kan die zorg worden voortgezet in de vorm van een detoxificatie herstelprogramma. De golfer rehab behandeling concentreert zich op het helpen van de patiƫnt uit te spoelen het oude drugsgebruik en de natuur weerstand tegen pijn, maar ook leert technieken voor de toekomst zelflopen en de jongere demografische.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie verwijst naar het gebruik van gecontroleerde instrumenten om te helpen bij het herwinnen van de lichamelijke onafhankelijkheid bij ouderen. Het richt zich op het herwinnen van spiergebruik door oudere patiƫnten om hun dagelijkse activiteiten te verbeteren. Uw oudere dierbare moet weten dat er een plan is en een gevoel van richting. Er is een team van professionals dat kan werken aan uw revalidatie thuis. Dit team zal regelmatig bijeenkomen om uw vorderingen te bespreken. Uw zoon, dochter of schoondochter kan zelfs regelmatig langskomen voor ondersteuning. Als uw oudere eenmaal mobiel is, heeft hij of zij iemand nodig die regelmatig langskomt om te helpen met de dagelijkse activiteiten, aankleden en baden. Dit wordt ook wel een zorgteam genoemd.

Mag mijn gezinsverzorger langskomen?

Ja, in geval van ziekte of letsel kan uw familielid ook bezoek, familieleden en vrienden op bezoek krijgen. Uw moeder kan bijvoorbeeld in het ziekenhuis liggen, maar uw broer of een andere zorgverlener kan haar daar bezoeken.

Het bezoeken van iemand die ziek is kan het schuldgevoel verlichten van de zorg voor iemand die niet gezien wil worden. Sommige mensen die aan huis gebonden zijn, durven geen bezoek te brengen aan externe hulpverleners uit angst zichzelf voor schut te zetten. Mensen die aan huis gebonden zijn, kunnen ook bang zijn om te veel afspraken bij te wonen.

Niemand wil zich de laatste ziekenhuisopname herinneren, maar een zieke dierbare heeft alle steun en aanmoediging nodig die hij kan krijgen. Als u de beslissing neemt om een zorgverlener te zoeken voor uw oudere dierbare, denk er dan aan om genoeg tranen te laten vallen. Drie weken stilte is soms al wat veel familieleden nodig hebben om hen te helpen de frustratie te begrijpen van het verlies van iemand die belangrijk voor hen is.